Pomati

Csokoládé feldolgozó berendezések

A Pomati Group srl. már 1967 óta kínál gépeket és tartozékokat a csokoládé feldolgozásához olasz és nemzetközi piacokon egyaránt. Továbbá az iparághoz kapcsolódó különféle szektorokban: cukrászdák, fagylaltozók, vendéglátás, kenyérkészítés, valamint kis- és közepes méretű cukrászda gyárak.

A Pomati ötvözi az idővel csiszolt tapasztalatokat a modern technológiával annak érdekében, hogy életet adhasson a valaha is megbízható, kivételes minőségű, korszerű termékeknek.

A Pomati a technológiailag fejlett termékeinek kínálata mellett értékesítés előtti és utáni tanácsadási szolgáltatásokat, valamint a Dado Csokoládéiskola által tartott szakmai továbbképzési tanfolyamokat is nyújt.


Pomati termékcsalád

A Pomati nagy figyelmet szentel a részletekre a tervezési fázisban, és számos újító elemet vezet be a temperáló gépek teljes palettájába. A csiga eltávolítása elősegíti a csokoládétermékek gyors cseréjét, valamint egyszerű tisztítási műveleteket tesz lehetővé. A közvetlen gázhűtés kivételes folyékonyságot eredményez, még hosszabb feldolgozási idő esetén is. Az élelmiszeripari diatermikus olajtartály melegítése egyenletesen oszlatja el és tartja fenn a csokoládé hőjét, miközben biztosítja az alacsonyabb energiafogyasztást is.

  • Temperáló és olvasztó gépek: bármilyen típusú csokoládé megolvasztására és temperálására. A közvetlen csiga temperálás lehetővé teszi a csokoládé folyékonyságát és a tökéletes kristálykeveréket, ezáltal kivételes minőségű végtermék.

  • “One Shot” betétes: Pomati igazi forradalma, hogy 140 kg-ig képes csokoládét gyártani óránként. A gépek alkalmasak praliné, szarvasgomba, töltött csokoládé, csokoládé és minden egyéb szezonális termék gyártására, melyek nem készíthetők kézzel.

  • Függőleges hűtőalagút: az első függőleges változatú Pomati-alagút, amely 2 méter szélességben hűt ugyanúgy, mint egy 20 méteres alagút, 90% -os megtakarítással. Innovatív, szabadalmaztatott hűtőrendszerének köszönhetően a Verticale175 képes 72 db formát egyszerre hűteni, csökkentett energiafogyasztással. A rendszer nagy megbízhatósággal rendelkezik szervokontrolljainak és sokoldalúságának köszönhetően. Használható automatikus, félautomatikus vagy kézi üzemmódban. A Verticale175 igazítható a jelenlegi gyártósorokhoz, csökkentve azok hosszát és növelve teljesítményüket.

  • Hűtőalagút: kifejezetten olyan termékek hűtésére tervezték és építették, mint a húsvéti csokoládé tojás, a süti és a fedett édesség, ideális mind kézműves, mind ipari gyárak számára. A meleg terméket szállítószalag szállítja az alagútba, ahol alacsony hőmérsékletű kényszerlevegővel lehűtik. A hűtőrendszer és az öv szállítószalagja a kezelőpanel kézi irányításával aktiválható.

  • Körhinta üreges testek számára: egy láb-pedálos rendszer vezérlésének segítségével. A mágneslemezek a formákat a helyükön tartják, így biztosítva a gyártás teljes problémamentességét. A körhinta lehetővé teszi a húsvéti és karácsonyi csokoládéáruk mozgatását, legfeljebb 3 kg súlyig.

  • Széles tartozékkészlet a korábban említett berendezésekhez.

Alkalmazási területek

 

Pomati akcióban: